Uruş Kapaması
Son Paylaşımlar
Uruş Kapaması
Beypazarı’nın bir diğer etli yemeği kapamadır. Kapama yemeğinin çıkış noktası Uruş Beldesi olarak bilinmektedir. Fakat Beypazarı genelinde her yerde yapılmaktadır. Kapama, genelde kırmızı etle yapılsa da büyükbaş, küçükbaş veya kümes hayvanının etiyle de yapılabilmektedir. Etler kuşbaşı veya kemikli olabilir. Kimi tariflerde ete önceden hafif bir pişirme işlemi uygulanırken kimi tariflerde et çiğ olarak küpe doldurulup pişirildikten sonra tavaya ters çevrilmektedir. Soğan, biber, domates konularak yapılabildiği gibi sadece et ile yapılan tarifler de mevcuttur. Beypazarı merkezde derlenen başka bir tarifte ise etler çiğden tuz ve biber ile harmanlanmaktadır. İçerisine arpacık soğan, sarımsak ve nohut konularak kısık ateşte yaklaşık 5 saat kadar pişirilmektedir. Etin toprak küplere doldurulup genişçe bir kazan veya tavaya ters çevrilmek suretiyle pişirilmesine kapama denir.
"Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile hazırlanan bu websitesinin içeriği hiçbir surette Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın görüşlerini yansıtmamakta olup, içerik ile ilgili tek sorumluluk (destek alan) Beybel Tur. İnş. Taah. Nak. Mad. Gıda Petrol Org. Tar. Hayv. Tekstil Emlak Bil. Enerji San. Dış. Tic. Ltd. Şti.' ne aittir."