Cevizli Sucuk
Son Paylaşımlar
Cevizli Sucuk
Beypazarı’nın bir diğer özel lezzeti de “cevizli macun” veya“cevizli sucuk” adı verilen yiyecektir. Cevizli sucuk Ağustos, Eylül ayları içerisinde, yeni mahsul üzüm ve cevizler çıktığı zaman yapılmaya başlanmaktadır. Nemsiz, kuru hava şartlarının olduğu zamanlara denk getirilir ki, kurutma işlemi kolay yapılabilsin. Cevizli sucuk veya Beypazarı’ndaki diğer bir ismiyle macun tatlısı bir atıştırmalık olarak her zaman tüketilebilen bir gıda ürünüdür.
"Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile hazırlanan bu websitesinin içeriği hiçbir surette Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın görüşlerini yansıtmamakta olup, içerik ile ilgili tek sorumluluk (destek alan) Beybel Tur. İnş. Taah. Nak. Mad. Gıda Petrol Org. Tar. Hayv. Tekstil Emlak Bil. Enerji San. Dış. Tic. Ltd. Şti.' ne aittir."